Menü:

  • Irány Széphalom!

    A Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége által szervezett: „Anyanyelvi játékok – Játékos anyanyelv“ vetélkedő középdöntőjét nyerte meg csapatunk, ismét.

    A Tompa négytagú csapata: Mács Arina, Farkas Krisztina, Reiter Bence, Ádám Gábor .

    Gratulálunk!

  • Adatok frissítése

    Az aScAgenda program adatai frissítve
  • KEDVES KILENCEDIKESEK!

    SOK SZERENCSÉT KÍVÁNUNK A FELVÉTELIHEZ!

  • Májusfa állítás

    ,,Felállítják a májusfát, májusi nap ránk nevet! Körbeállják,megcsodálják felnőttek és gyerekek. Színes szalagok az ágon, májusi szél belekap, s repkednek mint felhők között , égben szálló madarak.,, (Aranyosi Ervin)

    Április 30-án iskolánk napközis tanulói a nevelőnénik vezetésével felelevenítették a májusfa állításának szokásait.

  • BEIRATKOZÁS - 2024/2025

  • BEIRATKOZÁS 5. ÉVFOLYAMBA

    Értesítjük azokat a szülőket, akik a 2024/2025-ös tanévtől gyermekeiket iskolánk ötödik évfolyamába szeretnék beíratni, hogy a hivatalos beiratkozást megtehetik online iskolánk honlapján az Elektronikus jelentkezési lapon vagy személyesen az iskola igazgatóhelyettesénél előzetes telefonos egyeztetés alapján. 

    Elérhetőség: Tóth Csilla, 0908906145

  • Kicsi Hang koncert

    „Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik,

    és újra megfogom, és akkor valami más.” – így fogalmazott a magyar irodalom egyik, hanem a legnagyobb költője: József Attila.

    2024. április 11-én, a Kicsi Hang – verséneklő együttessel ünnepeltük  a magyar  költészetet, a magyar verseket, a magyar költőket.

    Köszönjük!

  • AVATÁS A VÁROSI KÖNYVTÁRBAN

    Nagy esemény volt az elsősök életében, hisz április 23-án az 1. A osztály tanulói ünnepélyes keretek között lettek felavatva könyvtárlátogatókká. Izgalmas feladatokat oldottak meg és megismerkedtek a könyvkölcsönzés szabályaival. A legizgalmasabb mégis az volt, mikor beülhettek a trónszékbe és Bató Jutka néni felavatta őket. Elmondták az olvasók esküjét, majd beírhatták nevüket a könyvtár krónikájába. Igazi élmény volt számukra, hogy egyedül választhatták ki az első könyvet, amit már az iskolában lázasan lapozgattak, olvasgattak.

  • Szép Magyar Beszéd országos döntő

    25. alkalommal került megrendezésre a Szép Magyar Beszéd verseny országos fordulójára. A verseny 2024. 04. 10-12. között zajlott a kassai Márai Sándor MTNy Gimnázium és Alapiskola épületében. A megmérettetésen iskolánkat Szőke Bence, 5.A osztályos tanuló képviselte. Fantasztikus eredmény született, Szőke Bence országos II. helyet ért el.

    Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez!

  • BEIRATKOZÁS AZ 1. ÉVFOLYAMBA

    Április 10-én délután újból óvodások látogattak el iskolánkba. Ezúttal nemcsak a gyerkőcök, hanem szüleik is aktívan kivették részüket a feladatokból. Amíg a kicsik kézműveskedtek a már jól ismert nevelő nénikkel és tanító nénikkel, szüleik beíratták csemetéiket iskolánkba. Minden megjelent kedves szülőnek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy bizalmat szavaztak iskolánknak, és a Tompa Mihály Alapiskolába íratták gyermeküket. Az ünnepélyes hangulatról pedig alsó tagozatos tanulóink gondoskodtak, akik kedves kis műsorukkal még emlékezetesebbé tették ezt a napot mindannyiunk számára.

  • Poznaj slovenskú reč - kerületi forduló

    A Gömör-Kishonti Művelődési Központban szervezték meg április 17-én a Poznaj slovenskú reč tanulmányi verseny kerületi fordulóját. Iskolánkat Komlósy Réka, 4.A osztályos tanuló képviselte tisztes helytállással. Elismerés illeti kitartó munkájáért.

  • Izgalmas nap a Tompában

    Iskolánkon hagyomány, hogy évről évre megemlékezünk a Föld napjáról. E jeles nap alkalmából tanulóink zöldbe öltöztek, vidám felvonulásuk az összetartozást és az együttműködést szimbolizálta.

    A felső tagozat tanulói ismereteik bővítésével ünnepeltek. Szimpatikus fiatal előadónk Ing. Szekeres Pál erdőmérnök volt. Nagy hozzáértéssel és szeretettel mesélt hazánk erdeiről, az őshonos fák jelentőségéről, vadászatról, vadgazdálkodásról és az erdő védelméről. Előadónk egy kis gesztenyefát is ajándékozott az iskolának, amit a 9. osztály tanulóival közösen ültettek el.

    Mivel a Föld napja cselekvő ünnep, a Diákönkormányzat felhívására környezetszépítési hetet hirdettünk. Az osztályok egynyári növényeket, virágmagokat vásároltak, amiket a technika óra keretén belül közösen ültetnek el az iskola körül. Elkészítették iskolánk első magaságyásait is. Úgy érezzük, fontos és hasznos dolgot cselekszünk. A közös munkáról készült képes beszámolónkat a SulitTV áprilisi adásában tekinthetitek meg. Útjára indítottunk egy fotópályázatot is, melynek kiértékelését A Madarak és Fák napjára tervezzük. Mi, Tompások nemcsak kiváló tanulmányi eredményeinkre, de hasznos közös munkánkra is büszkék vagyunk!

  • Matematikai Olimpia járási forduló

    A Matematikai Olimpia járási fordulóján 2024. április 3-án négy diák képviselte iskolánkat a 6. és a 8. évfolyamból, név szerint Molnár Lilien(6.A), Farkas Barnabás(6.A), Antal Ábel István(6.A) és Máté Zsófia(8.A).

    Máté Zsófia kimagasló teljesítményével a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, azaz 1. helyen végzett.

    Farkas Barnabás pedig a 3. legjobb pontszámot érte el a kategóriájában.

    Köszönjük a részvételt, és a kimagasló eredményhez gratulálunk!

  • Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny

    2024. április 13-án zajlott az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóverseny Kazincbarcikán. Iskolánkat három tanuló képviselte. Farkas Barnabás 3.helyen, Šuhajda Noémi 6.helyen végzett.

    Gratulálunk a szép eredményekhez!

  • Újra az országos döntőben

    A Katedra Matematikaverseny országos elődöntőjét 2024.április 4-én rendezték meg Léván, a Juhász Gyula Alapiskolában. Iskolánkat ezen a rangos versenyen 4 tanuló képviselte: Lali András Damian(5.a), Bőd Réka(5.a), Molnár Lilien (6.a) és Farkas Barnabás(6.a). Mind a négyen sikeresen helytálltak, és a versenyen nyújtott eredményeik alapján bejutottak az országos döntőbe. A döntőre május elején kerül sor Dunaszerdahelyen. A 8. osztályos Máté Zsófia a tavalyi eredménye alapján, az elődöntőt kihagyva, egyenes ágon jutott a döntőbe.

    Szívből gratulálunk, és sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!

  • Értesítés

    Értesítjük diákjainkat és a kedves szülőket, hogy a papírgyűjtést április 12-én lezárjuk. A tanév végéig tárolási okok miatt már nem veszünk át több papírt. Köszönjük az együttműködést. Az eddigi gyűjtést tanév végén kiértékeljük.

  • Elkészült a Suli Tv legújabb adása🎥

  • Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny

    2024. március 21-én  zajlott iskolánkon a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny . A verseny mottója „Legyen a matematika mindenkié”. A versenyen mindenki részt vehet, aki kedveli a matematikát, mert a könnyebb és nehezebb feladatok mindenki számára sikerélményt biztosítanak.
    Iskolánk 30 felső tagozatos tanulója az igazgatói szabadnap ellenére jött be az iskolába, és  mérettette meg magát a versenyen.
    Nagy izgalommal várjuk az eredményeket.

  • A Vízkvíz győztesei

    megkapták a megérdemelt jutalmukat.

oldal:

Újdonságok

Írjon nekünk

Keresztnév*:
Vezetéknév*:
Az Ön e-mail címe*:
Az Ön kérdése, megjegyzése*:
Másolja át a képen látható szöveget*:
Adat letöltése szerverről, kérem várjon
* az így megjelölt mezők kötelezőek

Térkép